• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Slik velger du riktig kaffemaskin til jobben

  Publisert av ,
  Slik velger du riktig kaffemaskin til jobben

  Kundens behov avgjør valget av kaffemaskin pa jobbet. For noen er smaken mye viktigere enn hvor raskt kaffen står ferdig i kopp og kanne.

  - Det første jeg spør kunden om: Hva slags behov ønsker de oppfylt? En del har hatt kaffemaskiner før, og noen ganger har de klare tanker om hva de ønsker – men omtrent like mange ganger har de ikke det, sier Viktor Tholén, salgsleder portefølje hos Waterlogic.

  Mange alternativer å velge mellom

  Waterlogics kaffemaskiner finnes i flere varianter, og også noen som ikke må påkobles vanntilførsel. Kunder kan velge mellom instant-maskiner med frysetørret pulverkaffe og filtermaskiner med ferdigmalt filterkaffe, som brygger omtrent som ved en presskanne-prosess. Dessuten tilbyr Waterlogic også filtermaskiner med ukvernede bønner, som maler bønner rett før kaffen brygges. Siste typen maskiner er espressobaserte maskiner, som trakter kaffen med trykk på vannet. De andre maskinene trakter ikke med trykk i det hele tatt.

  - Det er egentlig ikke størrelsen som avgjør hva virksomheter ønsker, men heller forbruksmønsteret. Noen bedrifter ønsker mye kaffe raskt. Et godt eksempel er en skole som ønsker en kaffemaskin på lærerrommet. Om 100 personer skal ha kaffe i lunsjen, og 80 av disse skal ha kaffe i løpet av en time – kan det godt være en instant-maskin er det beste valget, forklarer Tholén.

  Best smak går saktere

  Men om man ønsker en maskin som lager mye kaffe raskt, vil det alltid gå på bekostning av smaksopplevelsen.

  - Man kan ikke få den beste kaffen raskt. Å lage en kopp kaffe fra kvernede bønner, som vil gi den beste smaksopplevelsen, tar rundt 30 sekunder å lage. En hel kanne vil ta rundt 4 minutter å lage. Med en rask instant-kaffemaskin tar det 7 til 10 sekunder å fylle en kopp med kaffe, og en kanne vil fylles på kun 35 til 40 sekunder, sier Viktor Tholén.

  kaffe

  Hva vil kundene ha?

  Med mer oppmerksomhet rundt håndbrygget kaffe, har filterkaffe fått et oppsving i popularitet. Mange bedrifter vil derfor ha filterbaserte maskiner – som enten lager kaffe fra hele bønner som kvernes eller fra ferdigmalt kaffe.

  - Espressobaserte maskiner ble veldig populære for 5-6 år siden, men etter hvert som flere små brennerier etablerte seg – og flere av kaffebarene startet med spesialbrygget kaffe, har den tendensen nå dabbet av, sier Viktor Tholén.

  Han sier kunder ofte er veldig klare på hva de ikke liker med kaffe. Men de har ofte litt problemer med å definere hva de faktisk liker.

  - De sier ofte at de ikke liker sur eller for bitter kaffe. Men en del blander syrlighet med fruktighet – og det er her vi som fagpersoner må hjelpe dem med å finne frem til den beste kaffemaskinen og den riktige kaffetypen. Dessverre har mange dårlige opplevelser med kaffe fra både trakter og kaffemaskiner på norske arbeidsplasser. Hva de er vant til hjemme farger også hva de ønsker på jobb, sier han.

  Smaksprøver

  Smaksprøver hjelper kunden

  Cuppingmøter, der kunden får brygget fire-fem typer kaffe av en av Waterlogics profesjonelle baristaer, er en nysatsing.

  - Vi startet så vidt med dette i fjor, og det er noe som oppleves veldig positivt for kunden. Det er også enklere å komme til enighet om hva slags kaffe som vil være riktig valg for bedriften. Vi hadde nettopp et cuppingmøte, der bedriften (Mediebyrået Optimal Norge AS) la ut en post på sin Instagram-side, der alle fire representanter var fornøyde med valget av kaffe og maskin, sier Tholén.

  Han sier det for noen bedrifter kan være aktuelt med to typer kaffemaskiner.

  - Å finne en kaffetype som kunden liker vil man alltids klare. Men det hjelper lite med en god kaffe, om ikke maskinen er riktig til kundens behov, sier han.

  Bilde: Mediebyrået Optimal Norge AS startet dagen med besøk fra Waterlogic. Panelet ble presentert for fire ulike typer kaffe og selskapets nye kaffe ble enstemmig vedtatt! Nå kan alle morgentrøtte på deres kontor glede seg iht deres Instagram-konto.

  Riktig kalibrering av en kaffemaskin, er også ekstremt viktig – om kaffen virkelig skal smake som den skal. Waterlogic har flere ISO-sertifiseringer å vise til som sikrer trygghet for kunden.

  - Den faglige tyngden og den brede kompetansen vi har på huset, gjør at vi kan hjelpe kundene med svar på spørsmål og finne løsninger på deres problemer. Det er nok vært noe av årsaken til at vi har vunnet en del anbudsrunder på kaffetjenester – der vi har prestert veldig godt på kalibrering på maskiner med hensyn til optimal smak, sier Viktor Tholén.

  Tips til valg av kaffemaskin

  • Tenk ut på forhånd hva slags type kaffe du ønsker, og hvilken smak du foretrekker. Mørk og rund? Eller mer fruktighet og letthet?
  • Ønsker du mye kaffe raskt? Eller ønsker du bedre smak på kaffen, men som tar noe lenger tid å trakte?
  • Kan det være aktuelt med to typer kaffemaskiner til virksomheten?
  Er du ute etter god kaffe på jobb? Se nærmere på vårt utvalg av kaffemaskiner