Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Slukk tørsten med sitronvann

  Publisert av ,
  Slukk tørsten med sitronvann

  Om du vil piffe opp vannet i varmen, så hvorfor ikke bruke sitronskiver? Sitronvann kan til og med være bra for helsa.

  - Å starte dagen med en kopp lunkent vann og en halv sitron, kan være en fin avveksling til kaffe. Jeg anbefaler at dette gjøres cirka 30 minutter før dagens første måltid og at man ikke bruker kokende eller iskaldt vann men lunkent. Kroppen blir vekket og aktivert av denne blandingen. Andre fordeler er at sitron styrker immunsystemet og bekjemper forkjølelse. Sitronvann er også godt for fordøyelsen, det virker vanndrivende og er bra for huden. Har man mye sitronsaft i vannet, får man også positive effekter av C-vitaminet fra sitron. C- vitamin er som kjent et vitamin som er vannoppløselig. En annen positiv virkning på kroppen kan være at inntak av sitron, bidrar til mindre sultfølelse. Det er bra om du ønsker passe på vekta. Økologiske sitroner er bra siden de ikke inneholder sprøytemidler., sier daglig leder for Helseboden i Mandal, Maria Gabriela Alvarez Aragon. Den tradisjonsrike helsekostbutikken har eksistert som en selvstendig forretning i Sørlandsbyen i 30 år.

  Maria Gabriela Alvarez Aragon

  Maria Gabriela Alvarez Aragon

  C-vitamin for mye

  Helseboden fokuser på kosttilskudd, men har også satset sterkere på bærekraftige og miljøvennlige produkter, som kan inspirere folk til å leve mer bærekraftig i hverdagen.

  - Her på Helseboden selger vi økologisk saft av sitroner som godt kan brukes til sitronvann om man ikke har ferske sitroner tilgjengelig, sier hun.

  Alvarez Aragon forteller at C-vitamin er viktig for hjernens funksjon, og har evnen til å avgifte kroppen fra tungmetaller som bly og kvikksølv.

  - Ifølge de kildene jeg har lest meg opp på, kan C-vitamin være gunstig ved lungebetennelse, blærekatarr, leddbetennelse, diabetes og kronisk tretthet. Dessuten øker C-vitamin opptaket av jern i kroppen. C-vitamin er et sterkt antioksidant, sier Aragon.

  Bruk mye sitron

  Spesialist i allmennmedisin og fastlege ved Wernergården Legesenter i Drammen, Ole Henrik Krat Bjørkholt, sier sitronvann trolig vil inneholde en del C-vitamin. Men da hjelper det ikke med kun en skive i en liter vann.

  - Nei, noe C-vitamin vil man nok få fra vann med sitron i – C-vitamin er tross alt vannløselig. Men skal det «monne» bør man nok heller presse en halv sitron inn i et glass, så det kommer ut bra med sitronsaft. C-vitamin er uansett viktig for kroppens immunforsvar, bindevev og jernopptak, forteller Krat Bjørkholt.

  vann med sitron

  Sitronvann kan være godt for hjertet og for leveren, men skal også balansere PH-verdiene i kroppen. Ifølge The American Heart Association, senker sitronvann risikoen for slag. Sitronvann kan også være med på å redusere dårlig ånde og hjelpe mot forstoppelse.

  Matvarer med mye C-vitamin

  • Rød paprika, Solbær, Chilli
  • Guava, Kiwi
  • Spinat, Grønnkål
  • Søtpoteter, Brokkoli
  • Lime (og andre sitrusfrukter)
  Vanndispenser
  Trenger du også iskaldt rent drikkevann på jobben? Bestill her.