Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Slukk tørsten med urter i vann

  Publisert av ,
  Slukk tørsten med urter i vann

  Med tilgang på urteplanter, kan du trylle frem smakfull drikke som kan nytes varm eller kald. Men visste du at dette egentlig ikke kalles urtete?

  Urtevann eller urtete? Det er faktisk samme drikke. Forskjellen er bare hvordan den tilberedes: Med enten kaldt eller varmt vann.

  Ikke te – men tisane

  Du kaller den kanskje te. Likevel er en drikke basert på urter, og ikke teplanten Camelia Sinensis, egentlig ikke en te. Drikken kalles en tisane.

  Det er heller ikke koffein i en tisane, noe som gjør at den kan drikkes uten fare for dehydrering. Den vil heller ikke gjøre nattesøvnen din dårligere.Man kan i prinsippet lage en tisane av alle slags planter, bark (slik som lakris- eller kanelbark), bær, røtter (slik som ingefær), frø eller urter.

  Men pass så klart på at det du ikke putter i vannet er giftig eller får drikken til å smake vondt. Peppermynteblader, enten ferske eller tørkede, er velegnede til bruk til en tisane. Sitronmelisse er også godt.

  Tips: Grønn eller hvit te må trekkes i mindre varmt vann for å ikke få en bitter smak.

  Vann med peppermynte

  Foto: Rita Tvede Bartolomei

  Slik lages kald tisane

  Fyll en stor kanne eller mugge med kaldt vann, legg i en stor, håndfull med urter, og la drikken trekke over natta. Helst i minimum 8 til 12 timer.

  Tips: Du kan bruke enten én urte eller flere når du brygger. Se hva som passer sammen og våg å eksperimentere. Meningene er delte om urte-tisaner gir helsegevinster, men det er velkjent at peppermynte-tisaner kan hjelpe mot luftsmerter og mageknip.

  Slik lages varm tisane

  Riv opp en stor, håndfull mynteblader og legg dem i en tekanne. Hell friskt, kokende vann over og sørg for at vannet dekker bladene helt. La det trekke i minimum 5 til 10 minutter. Gjerne lenger. Du trenger ikke ta bladene ut, men det er lurt å ta dem ut om drikken skal stå i flere timer. Etter trekking kan du forsiktig gni bladene rundt i kanna med en treskje, for å frigjøre oljene i bladene. Hell over i glass og nyt.

  Tips: Sukker eller honning vil gjøre myntesmaken mer intens. I Nord-Afrika er det vanlig å bruke mye sukker i peppermynteteen. Hva med å prøve ut Marokkansk peppermynte-te denne sommeren?

  Om du vil ta tisanen til et nytt nivå, kan du servere den med isbiter på en varm dag: Sunt og godt. Du kan også lage isbiter av tisanen og tilføre dem i drinker.

  Vil du vite hvordan du kan lage ditt eget frukt- og bærvann, så har vi skrevet om infusering i bloggen tidligere i sommer. Eller kanskje du rett og slett har lyst på sitronvann i varmen?

  6 tisaner mot flere plager

  • Kamomille: Skal hjelpe mot søvnplager og er generelt avslappende.
  • Peppermynte: Mot luftsmerter og generelt mot kramper og ubehag i magen.
  • Salvie: Skal beskytte mot tykktarmskreft, bra for hukommelsen og senke nivået av skadelige fettstoffer i blodet.
  • Ingefær: Demper kvalme og skal virke positivt inn på blodsukkeret.
  • Nype: Mye C-vitamin og anti-inflammatorisk.
  • Rooibush: Skal være bra for benhelse og for hjertet.
  • www.healthline.com/nutrition/10-herbal-teas
  Vanndispenser
  Behov for en vannautomat på jobben? Se vårt store utvalg og finn den som passer deres ønsker og behov.