Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  STUMPET RØYKEN: Røykeslutt-Mona er avhengig av godt vann- men ikke sigaretter

  Publisert av ,
  STUMPET RØYKEN: Røykeslutt-Mona er avhengig av godt vann- men ikke sigaretter

  Mona Frostrud (55) fra Oslo hadde røyket i 40 år. Så ble hun med på Helsedirektoratets 28 dagers røykeslutt-utfordring i høst. Nå klarer hun seg helt fint uten røyken. Men godt vann er hun alltid avhengig av.

  Helt siden Mona begynte å smugrøyke onkelens stjålne sigaretter i skogen, har hun vært røyker. Hun startet å røyke som 14-åring, og ble fast røyker ganske raskt. I snitt røyket hun rundt 16 til 20 sigaretter hver dag.

  - Det var en helt annen tid, for røyking ble sett på som kult. Jeg følte meg jo som rene røykeprinsessen da jeg for første gang klarte å inhalere. Selv om jeg etter hvert fikk dårlig pust, hadde jeg aldri noen intensjoner om å slutte. Å slutte virket som et voldsomt mas. Røykevanen var blitt del av meg, sier Mona Frostrud fra Oslo.

  Ble ofte andpusten: Men var idrettsutøver i flere år

  55-åringen har alltid vært en sprek dame, som har drevet på med friidrett og basketball: Faktisk spilte hun basketball i eliteserien i Norge på 1980-tallet og tidlig 1990-tall. Røyken og idretten gikk alltid hånd i hånd.

  - Røykevanen var jo ikke bra for meg, men jeg var alltid god i idrett, og all treningen kompenserte nok en del for røykingen i starten. Men etter hvert ble pusten dårligere og jeg hostet mye. Jeg måtte tilpasse aktivitetsnivået til hva jeg orket, uten å bli skikkelig andpusten. Jeg spiller mye golf, og jeg var en av disse som røyket ved hvert eneste hull, og peste meg oppover hver minste bakke, sier Mona.

  Så hvorfor sluttet egentlig Mona å røyke nå? Om hun ikke var motivert?

  - I slutten av august 2020 så jeg en annonse på Dagbladets nettside, om å være med på et røykestopp-prosjekt i regi Helsedirektoratet. Kun 4 deltagere ble plukket ut, og jeg var den eldste, forteller 55-åringen.

  Alle skulle teste ut fullstendig røykestopp i 28 dager: Samtidig måtte de lage videodagbok, og stille opp i en offentlig kampanje. Forskning viser nemlig at de som klarer å slutte i 28 dager har en stor sjanse til å klare røykestopp enda lenger.

  - Jeg visste jo hele tiden at røykingen ikke var bra for meg, men det var likevel ikke nok motivasjon. Men en 28 dagers røykestopp der hele Norge er vitne til om jeg klarer det eller ikke: Det var den motivasjonen jeg trengte. For jeg hadde ikke så lyst til å gå the walk of shame, om jeg ikke klarte 28 dagers røykestopp, forklarer hun.

  Mona

  Er fortsatt røykfri: Har ikke erstattet røyken med noe annet

  Mona hadde den siste røyken i starten av september. I starten av november er hun fortsatt røykfri: Og hun har ikke tenkt å begynne igjen.

  - Det tok kun 2 uker før jeg virkelig merket bedring på pusten. Jeg ble egentlig veldig irritert på meg selv, over at jeg ikke prøvde hardere å slutte tidligere. Kun den gangen jeg var gravid har jeg sluttet jeg helt, sier Mona Frostrud.

  Hun er selv overbevist om at alle røykere klarer å stumpe røyken, om de virkelig bestemmer seg for det.

  - Har du bestemt deg for at røykeslutt er umulig, så blir det umulig. Bestemmer du deg for at det er mulig, ja da blir det mulig, sier hun.

  Har Mona erstattet røykingen med andre gode eller dårlige vaner?

  - Å erstatte en vane med en annen tror jeg ikke er lurt. For da hadde jeg tenkt på røyken hver gang jeg tok en sjokolade eller spiste en ekstra gulrot for å dempe suget. Hadde jeg begynt å spise mye snop og sjokolade hadde jeg rast opp i vekt, og jeg har heller ikke begynt å snuse eller dampe e-sigaretter, sier hun.

  Likevel har Mona alltid drukket mye vann, og det er en avhengighet som er både livsviktig og sunn.

  - Godt vann er jeg avhengig av både hjemme og på jobb, sier hun.

  Vil du også stumpe røyken? Klikk deg inn på Helsedirektoratets nettsider og les mer om hjelp til røykeslutt.