Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Visste du at vann er bra for immunsystemet?

  Publisert av ,
  Visste du at vann er bra for immunsystemet?

  Det er rett og slett fordi vann er nødvendig for å opprettholde flere viktige kroppsfunksjoner. Lymfesystemet spiller en sentral rolle i kampen mot bakterier og virus, og er en veldig viktig del av immunsystemet. Væsken som produseres her består faktisk av 95 prosent vann, og er oppkalt etter en romersk gudinne.

  Det er ikke uten grunn at kroppen din består av rundt 60 prosent vann: Du trenger ikke kun tilstrekkelig vann for å holde deg levende, du trenger vann for at immunsystemet ditt skal fungere godt også – og for at lymfesystemet ditt skal fungere godt.

  Kroppen trenger vann for et velfungerende lymfesystem

  Lymfesystemet er den viktigste delen av immunsystemet ditt, og består av et komplisert og finjustert nettverk av: Lymfeårer, lymfeknuter, milten, men også det som kalles lymfoid vev i ulike organer. De største lymfekjertlene i kroppen din finnes i armhulene, halsen og buken.

  Lymfesystemet rydder opp og rensker opp

  I lymfesystemet foregår den store opprydningen av avfallsstoffer som kroppen din ikke har godt av, som mikroorganismer (virus, bakterier og sopp), gamle blodceller og små sotpartikler, forklarer Norsk Helseinformasjon (NHI) på sine nettsider. Men lymfesystemet støtter også blodsirkulasjonen i kroppen, og sørger for at overflødig væske ikke samler seg opp og spiller en veldig viktig rolle i infeksjonsforsvaret. Kjapt oppsummert så er de 3 viktigste oppgavene til lymfesystemet å samle opp overflødig væske, fange opp ulike elementer som har trengt seg ut gjennom blodkarene, og sørge for å være kroppens forsvar mot virus, bakterier og kreft, skriver (NHI).

  Lymfevæske: Oppkalt etter den romerske gudinnen for friskt vann

  Uten nok vann vil heller ikke lymfesystemet fungere godt nok, og den klare væsken som sirkulerer i lymfesystemet, såkalt lymfe, er oppkalt etter den romerske gudinnen for friskt vann: Lympha. Lympha betyr vann eller væske på latin. Om ikke lymfevæsken kan strømme fritt og transporteres effektivt rundt i kroppen, oppstår lymfeødem som gir hevelser fordi lymfevæske siver ut. Lymfødem kan være forårsaket av sykdommer (mange kreftpasienter må eksempelvis fjerne lymfeknuter med kreftceller i seg) eller det kan være medfødt. Blir man kraftig dehydrert vil lymfesystemet også fungere dårligere (det er ikke det samme som lymfødem), og avfallsstoffer vil hope seg opp. Dessuten vil ikke næringsstoffer transporteres godt nok rundt i kroppen. Lymfevæske er en lysgul, gjennomsiktig væske som består av hele 95 prosent vann. Resten er plasmaproteiner og en del andre stoffer.

  Hva skjer med kroppen når jeg blir dehydrert? I en tidligere Waterlogic-blogg fra mai 2018, forteller allmennlege Miguel Ardiles, hvorfor nok vann er viktig for kroppen.

  Enda flere immunstyrkende tips fra Harvard University i USA

  • Stump røyken.
  • Ha et kosthold rikt på frukt og grønnsaker.
  • Tren regelmessig.
  • Oppretthold en sunn vekt.
  • Hvis du drikker alkohol, drikk bare i moderasjon.
  • Få nok søvn.
  • Mathygiene og håndvask: Ta forhåndsregler for å unngå infeksjoner, som ved å vaske hendene ofte, host i albuekroken, ha god mathygiene og tilbered maten riktig, for å unngå matforgiftninger.
  • Prøv å redusere stress. (Kilde: Harvard Health Publishing.)