Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Zero Waste Week

  Publisert av ,
  Zero Waste Week

  Hva er Zero Waste Week?

  Den 6. til 10. september er det Zero Waste Week (ZWW). Det er en prisbelønnet, årlig kampanje som øker bevisstheten om hvordan avfallet vårt påvirker miljøet.

  Uavhengig om du er en privatperson, bedrift, skole eller organisasjon, kan du bli med og redusere mengden avfall du sender til deponier ved å bli engasjert i Zero Waste Week.

  Flommen som startet alt

  Miljøinitiativet ble startet opp i 2008 av Rachelle Strauss, som resultat av en alvorlig flom i landsbyen Boscastle i Cornwall, Storbritannia i 2004. Oversvømmelsen påvirket Strauss-familien personlig, og førte til at Rachelle gjorde det hun kunne for å forhindre at lignende hendelser ville oppstå i fremtiden. Erkjennelsen hennes var at menneskeskapte klimaendringer (som vi fortsatt må forholde oss til i dag) trolig var årsaken til oversvømmelsen, og at tiltak måtte iverksettes. I løpet av de neste årene fortsatte Strauss-familien å arbeide for å ha en bærekraftig livsstil, for å redusere sin negative påvirkning på miljøet.

  Zero Waste Week

  Ble populært i flere land

  Etter å ha begynt som et britisk initiativ, hadde Zero Waste Week spredd seg til 73 land innen 2017. Mange av disse landene kjørte nå egne, uavhengige ZWW-kampanjer.

  Mottoet til Zero Waste Week, er at vi ikke kan si at noe blir «borte». Dette betyr i praksis at når vi kaster noe «bort», ender det opp et annet sted. Der forårsaker det ofte skade eller forgifter økosystemet. ZWWs hovedmål er å skape bevissthet om at vi alle er personlig og kollektivt ansvarlige for det vi forbruker. Den korte tiden vi får nytte av en gjenstand, er kun en liten del av den totale livssyklusen til ethvert produkt.

  Vi fjerner engangs-plastflasker fra naturen

  Det betyr mye for Waterlogic å redusere eget avfall, og begrense virkningen vår virksomhet har på miljøet. Etter hvert som effektene av klimaendringer blir mer og mer reelle, for hvert år som går, er det viktig for oss å bidra til positive endringer. Vi oppmuntrer derfor også kundene våre til å gjøre det samme: For å bevare planeten vår. Det er et ansvar vi tar alvor.

  Våre 1,4 millioner vanndispensere rundt om i verden, bidrar til å redusere bruken av hele 23,8 milliarder engangs-plastflasker hvert år: Mange av disse engangsflaskene ville ellers endt opp i avfalldeponier eller i havene våre. Vi tar i tillegg så mange som 30 millioner engangs plastflasker ut av forsyningskjeden til HoReCa-bransjen årlig. Det gjør vi ved å levere gjenbrukbare glassflasker, som tilbehør til våre høykapasitets vanndispensere.

  Renovering og oppgraderinger av våre eksisterende dispensere er en annen måte Waterlogic globalt reduserer avfall på. Bare i 2020 alene, ble 21 624 maskiner renovert og oppgradert til full arbeidskapasitet. Planen vår er å nå over 27 000 maskiner innen utgangen av 2021.

  Ombruk og kildesortering av emballasje

  I Kina har produksjonshovedkvarteret vårt mer enn 500 leverandører, og for hver leveranse mottar vi en betydelig mengde emballasjeavfall. For å kompensere for dette, har vi over flere år designet en ordremodell som reduserer frakt og transport, og fjerner volumet av emballasjeavfall. Vi har utviklet en gjenbrukbar og resirkulerbar emballasjeordning for våre lokale leverandører, som fungerer slik: Når deres lastebiler leverer til fabrikken og losser varene av, returnerer vi emballasje fra tidligere forsendelser. Det er emballasje som de kan gjenbruke.


  Zero Waste Week

  I samarbeid med en av våre største leverandører har vi fullstendig eliminert pappesker fra deres leveranser. Leverandøren, som leverer tre ganger om dagen til oss, har erstattet papp med mer holdbare, varige plastbokser.

  Disse store, grønne initiativene betyr at ingen emballasje som kommer inn på fabrikken vår noen gang blir kassert.

  Vi ser konsekvent på alle aspekter av virksomheten vår, for å finne måter å redusere avfall på. Vi vet at det krever my av oss og av kundene våre. Men, ved å jobbe sammen, kan vi alle gjøre en positiv forskjell for miljøet.

  Ønsker du mer kunnskap om Waterlogics miljøinitiativer, og finne ut mer om ZWW? Last ned vår Greener Thinking-rapport her eller besøk vår bærekraftsside her. Vil du bli direkte engasjert i ZWW, og bidra til å være en del av løsningen på verdens miljøutfordringer, kan du besøke nettstedet her og begynne å redusere dine avfallsmengder i dag.