• Be om et tilbud
 • Fordeler med kaffe
  Fordeler med kaffe på arbeidsplassen

  Kaffepause

  Det er mange fordeler med kaffe på arbeidsplassen. En kaffepause på arbeidsplassen gir ikke bare en pustepause fra arbeidet, men er en viktig arena hvor ansatte kan møtes i uformelt sosialt lag. For ansattes trivsel kan dette være viktigere enn en kanskje tror. En studie fra Tel Aviv University som fulgte arbeidstakere i 20 år, viser at deltakere som hadde lite kontakt og lite sosial støtte fra kollegaer hadde 2,4 ganger så stor risiko for å dø i løpet av årene studien foregikk enn de lykkelige arbeidstakerne.

  Hovedforfatteren bak studien mener arbeidsgivere bør legge opp til områder der de ansatte kan være sammen uformelt, som kaffehjørner og sofakroker.

  Kaffepause

  Du yter mer med kaffe

  Du yter mer med kaffe

  Kaffe gir økt årvåkenhet og utholdenhet. Av de vanligst kjente positive sidene med kaffe er dens evne til å skjerpe vår oppmerksomhet og konsentrasjon. Kaffen hjelper deg å holde oppmerksomhet oppe under arbeidsdagen og under lange bilturer. Kaffe kan også hjelpe på med trening da studier viser at inntak av kaffe foran en krevende fysisk prøve hjelper folk å holde ut lenger, og utmattelsen kommer ikke så fort. Koffeinet i kaffen setter fart på kroppens forbrenning og forbedrer den psykiske og fysiske innsatsen.

  Antioksidanter

  En kopp kaffe gjør mer enn å bare vekke deg til liv om morgenen. Den hjelper også kroppen med å bekjempe sykdom. det er identifisert 4 ganger så mye antioksidanter i kaffe enn i for eksempel grønn te. Det er også vist at kaffe reduserer nivået av de ødeleggende frie radikalene i kroppen, og beskytter mot kreft og hjertesykdommer. Kaffe har god effekt på leverfunksjonen, kan redusere risikoen for diabetes, parkinson og alzheimers og kan forebygge dannelsen av nyrestein.

  Kaffe

  Top