• Be om et tilbud
 • Hvorfor er vannet brunt?

  Har vannet i springen vært brunt i det siste? Det kan være fordi det har kommet mer mineraler, rustpartikler eller andre avsetninger i vannrørene som forsyner huset ditt med drikkevann. Mange av oss har opplevd dette og selv om det kan være ubehagelig og kan ødelegge klær og inventar, er det ikke et stort helseproblem. Til tross for dette, anbefaler vi ikke å drikke brunt vann siden det gjerne har en vond smak.

  Kjappe fakta:

  • Når rørene ruster over tid, flasser materialene av og kan ende opp i din vannforsyning og gi vannet en oransjebrun farge (jernrør) eller til og med svart (blyrør).
  • Sammen med varmt vann, kan enkelte elementer av svoveldioksid bli brune.

  Rent vann er viktig

  Ferskt drikkevann er veldig viktig, vi er stoler på at det offentlige vannverket behandler og leverer rent vann til våre hjem, skoler og kontorbygninger. Å drikke rent vann og holde seg hydrert hjelper med å fjerne avfallsstoffer fra kroppen, bidrar til flere av kroppens funksjoner og kan gjøre at man er mer positiv og i bedre humør.

  Hva bør jeg gjøre hvis jeg ser at vannet er brunt?

  I de fleste tilfeller bør vannet bli klart etter noen timer med aktivitet eller etter du har latt kaldt vann renne i springen en liten stund.

  Hvis vannet fortsatt er brunt etter et døgn og naboene dine har det samme problemet, bør dere gjerne ta kontakt med kommunen siden problemet antakeligvis ikke er i huset ditt. Den lokale vannetaten kan inspisere rørene og finne årsaken til at vannet er brunt. Du kan også spørre om de overvåker vannet med tanke på andre forurensningskilder. Andre forurensningskilder representerer ikke nødvendigvis et helseproblem, men kan påvirke vannets utseende, lukt og smak.

  La vannet renne springen og finn ut om misfargingen kommer fra varmt eller kaldt vann. Hvis det er fra det varme vannet, kan det hende varmtvannsberederen må skylles eller byttes ut. Ta kontakt med en godkjent rørlegger eller den lokale vannetaten for videre undersøkelser.