• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Publisert av ,

  Hvorfor er vannet mitt rosa?

  Hvis du noen gang skal ta deg et glass med vann og ser at vannet som kommer ut av springen er rosa, ikke få panikk. Det er ikke helt uvanlig at vann blir rosa og skyldes ofte at kaliumpermanganat brukes for å behandle vann i offentlige vannrenseanlegg. Dette kjemikalie brukes regelmessig for å fjerne bakterievekst, oppløst jern, giftige forbindelser, mangan og også hydrogensulfid som kan få springvannet ditt til å lukte råtne egg.

  Kjappe fakta:

  • Det kan gi flekker på hender, kroppen, klær og vasker.
  • Det er det vanligste kjemikaIie til vannrens ved siden av klor.

  Kaliumpemanganat kjennetegnes ved at små korn tilsettes vannet i riktig mengde hos ditt lokale vannverk. Det tilsettes ofte før standardbehandling av vannet og blir ofte fjernet ved hjelp av filtrering og desinfisering. Uregelmessige mengder eller mekaniske feil kan føre til at for mye av dette stoffet tilsettes vannet, noe som gjør at vannet får en kraftig rosa farge, kanskje til og med lilla. Selv om det gjøres mye for å skylle systemet for å kaliumpermanganat, kan fortsatt noe rosa vann komme til springen din.

  Er rosa vann trygt å drikke?

  Siden rosa vann ikke representerer en umiddelbar helserisiko, anses det som trygt å drikke og bruke. Likevel kan det for de med sensitiv hud være anbefalt å bruke en alternativ kilde til badevann frem til vannet ikke lenger er farget. Du kan ta kontakt med din lokale vannetat for å få mer råd om dette. Innbyggerne i Alberta, Canada opplevde nylig at drikkevannet deres endret farge på grunn av en ventil som hadde satt seg fast. Mange ble forskrekket og de lokale myndighetene matte gå u tog si at det ikke var noen helserisiko for befolkningen.

  Hva bør jeg gjøre hvis vannet er rosa?

  Ikke få panikk.

  I de fleste tilfeller forsvinner rosa farge på vannet ganske raskt. Likevel, dersom du ser rosa farge i springvannet bør du ta kontakt med din lokale vannetat og varsle dem om situasjonen. Du kan også besøke nettsiden deres eller sosiale medier for mer informasjon og råd.