Waterlogic Norge fortsetter virksomheten som normalt.
Vi samler grundig informasjon om aktivitet både nasjonalt og internasjonalt, og så langt har vi ingen indikasjoner på forstyrrelser fra underleverandører, transportselskaper eller våre egne lager og produksjonsanlegg. Les mer

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Publisert av ,

  Hvorfor lukter vannet klor?

  Hvis vannet i springen minner deg om lukten fra bassenget i sommer, er det sannsynlig at det er en høy konsentrasjon av klor i drikkevannet ditt. Renseanlegg bruker klor for å nøytralisere bakterier, parasitter, virus og forskjellige skadelige mikroorganismer før drikkevannet når husholdningene. Selv om klor er et vanlig tilsetningsmiddel er det likevel viktig å finne ut hvorfor drikkevannet avgir en merkbar lukt slik at du kan fikse dette og igjen nyte friskt og luktfritt drikkevann. (Denne lukten minner om blekemiddel)

  Kjappe fakta:

  • Hvis vannet fra springen lukter klor er det sannsynligvis fordi det lokale renseanlegget bruker klor for å fjerne vannbårne bakterier som e. coli og norovirus.
  • Anbefalingen fra drikkevannsforskriften sier at konsentrasjonen av klor i drikkevann ikke bør overstige 5 mg/l, som er grensen for det som er trygt for mennesker å få i seg.
  • Styrken på klorlukten avhenger ofte av avstanden fra den offentlige vannkilden til din husholdning. Lukten kan også påvirkes av temperaturen i vannet, siden kaldere vann holder på klor lenger.
  • Over tid vil vann tilsatt klor naturlig miste sin lukt, men du kan likevel velge å installere et filter for å fjerne lukten helt.

  Hva skyldes klorlukten?

  Mattilsynet er forvaltningsmyndighet for drikkevannsforskriften som sier noe om grenseverdier i offentlig vannforsyning. Hvis konsentrasjonen av klor overstiger 1mg/l, vil man kjenne en klar og tydelig lukt.

  Det kan være flere årsaker til at vannet har en konsentrasjon som overstiger 1mg/l. For eksempel kan det være fordi det av og til kreves høye doser av klor til vann som skal transporteres over lange distanser for å kompensere for spredning under transporten. Effekten langstrakt transport har på vann er større i varmt vær, derfor justeres gjerne mengden klor i løpet av året.

  Hva bør du gjøre?

  Det er viktig å huske på at selv om klorlukt kan være svært ubehagelig, er eksponering for nivåer under 5mg/l ikke en helserisiko for mennesker. Likevel kan man på en ganske enkel måte fjerne lukten på to måter; tid eller med et karbonfilter.

  Over tid vil lukten fra vann tilsatt klor forsvinne, en mer umiddelbar løsning kan være å bruke en vannkjøler med innebygget karbonfilter. Dette kan på en effektiv måte redusere klorlukten fra vannet mens det samtidig ivaretar kvaliteten.

  Bedre drikkevann

  Selv om klor hjelper oss med å holde bakterier unna drikkevannet, har en rekke stoff blitt funnet i drikkevannet i Norge. Derfor er det viktig å få vannet ditt teste teller finne alternativer dersom du mistenker at vannkvaliteten utgjør en helserisiko eller har en dårlig lukt eller smak.

  Vi i Waterlogic jobber for å levere friskt og rent vann til alle husholdninger og kontor med våre vannkjølere med UV filtrering som fjerner 99,9999% av bakterier som finnes i drikkevannet. Se her for mer informasjon om våre vanndispensere.