• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Publisert av ,

  Hvorfor lukter vannet muggent?

  Det er ikke uvanlig at drikkevannet noen ganger lukter muggent, jord eller til og med råtne egg. Ofte skyldes dette miljømessige forhold, men det kan også skyldes mekaniske forhold. Selv om det som oftest er trygt å drikke kan muggent vann i noen få tilfeller skyldes forurensing, noe som igjen kan indikere at problemet er større. Det å fastslå den eksakte årsaken til den ubehagelige lukten kan hjelpe deg med å finne en løsning som kan hjelpe deg med å lindre problemet.

  Kjappe fakta:

  • Den vanligste årsaken til vann som lukter muggent er miljømessige faktorer som råtnende organisk materiale
  • Erosjon av vannrør kan føre til at små mengder kobber, jern eller bly i vannforsyningen
  • Med unntak av hydrogensulfid eller svovelbakterier, er årsakene til muggen lukt vanligvis harmløse

  Hva skyldes den mugne lukten?

  For brukere tilknyttet offentlig vannforsyning eller brønner, skyldes muggen lukt ofte sedimenter som på en eller annen måte lekker inn i systemet. Over tid kan råtnende organisk materiale finne en vei inn i drikkevannet og gi jordlige lukter.

  Tilsvarende kan erosjon av rør føre til at små mengder kobber, jern eller til og med bly tilføres drikkevannet, noe som kan gi en uønsket lukt eller smak. En annen mer alvorlig årsak kan være forekomst av hydrogensulfid eller svovelbakterier i drikkevannet. Selv om det som oftest ikke resulterer i mer enn en dårlig smak på drikkevannet, kan høyere konsentrasjon av disse stoffene indikere skadelig tilsig av kloakk eller forurensing, noes om krever umiddelbar handling.

  Hva bør du gjøre?

  Drikkevann som lukter muggent ev vanligvis trygt å drikke. Likevel, for å være på den trygge siden kan den enkleste løsningen på problemet være å bruke en vannkjøler med filter. Filtrering fjerner eventuelle metallpartikler som er tilført drikkevannet fra rør, det fjerner også sedimenter eller svovelbakterier slik at springvannet igjen får ønsket smak og friskhet.

  Bedre drikkevann

  Selv om du opplever at drikkevannet ditt lukter dårlig er det ikke nødvendigvis krise, men det er likevel viktig å finne årsaken til problemet. Hvis du er bekymret for at disse forurensingene utgjør en trussel, kan du få vannet testet hos kommunen din.

  Vi i Waterlogic jobber for å levere friskt og rent vann til alle husholdninger og kontor med våre vannkjølere med UV filtrering som fjerner 99,9999% av bakterier som finnes i drikkevannet. Se her for mer informasjon om våre vanndispensere.