Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Publisert av ,

  Hvorfor lukter vannet våt hund?

  De fleste av oss synes hunder er søte, men selv de mest hundegale av oss liker ikke at drikkevannet lukter som menneskets beste venn. Hvis drikkevannet lukter våt hund trenger det ikke nødvendigvis bety at det er et stort problem. Mattilsynet sier at en “endring i drikkevannets smak, farge eller lukt ikke nødvendigvis representerer en helserisiko.” Likevel er det viktig å finne kilden til lukten og ta nødvendige steg for å fjerne smaken slik at du igjen kan nyte drikkevann som smaker (og lukter) bedre.

  Kjappe fakta:

  • Vanlige årsaker til at drikkevannet kan lukte fuktig hund kan blant annet inkludere: opphopning av metal i vannrørene, organismer og/eller bakterier, kjemikalier som brukes til å fjerne disse organismene, eller simpelthen miljømessige forurensinger basert på hvor du bor.
  • Hvis du kjenner at drikkevannet lukter våt hund, er det sannsynlig at denne lukten kommer fra varmt vann.
  • Hvis vannet kommer via et offentlig anlegg er det store sjanser for at vannet er trygt å drikke siden det vannet testes regelmessig.
  • Hvis du derimot får vann fra en privat kilde, kan bakterier være årsaken til den rare lukten. Bakterier har lettere for å akkumulere i brønnvann sammenlignet med offentlig vann som behandles regelmessig.

  Hva skyldes lukten?

  Det er signaler du kan se etter både hjemme og på kontoret for å avdekke kilden til lukten. Mineraler og metaller finnes naturlig i drikkevannet, men av og til kan høyere konsentrasjon av noen av disse føre til at vannet lukter. Bly, kobber, magnesium, jern og natrium kan over tid bygge seg opp i rørene dine og påvirke vannet.

  Organismer og/eller bakterier kan også akkumuleres over tid. Ifølge Salt Institute, kan både PVC og kobberrør samle opp mineraler over tid. Disse kan danne grunnlag for bakterievekst, som kan gi vannet ditt en uønsket smak. Ironisk nok kan kjemikaliene som brukes til å fjerne disse organismene også føre til at vannet lukter. I tillegg kan uønsket lukt fra vannet skyldes svovel, som kan føre til at vannet lukter råtne egg.

  Hva bør du gjøre?

  Offentlige renseanlegg for vann er underlagt regler for regelmessig testing av kvaliteten på vannet, private brønner er ikke underlagt det samme regimet. Hvis drikkevannet ditt kommer fra en offentlig kilde trenger du ikke bekymre deg dersom vannet ditt lukter våt hund, siden vannet testes regelmessig av helsemessige årsaker. Hvis du får vann fra en privat brønn, kan lukten av våt hund være et resultat av bakterier i vannet og du bør få vannkilden testet.

  Hvilke steg kan du ta for å få et luktfritt drikkevann

  Uansett kan det være lurt å få en ekspert til å komme og teste vannet ditt. I mellomtiden kan du vurdere å skaffe en vannkjøler til kontoret eller hjemme. Vi i Waterlogic jobber for å levere friskt og rent vann til alle husholdninger og kontor med våre vannkjølere med vår Firewall™ filtrering som fjerner 99,9999% av bakterier som finnes i drikkevannet. Se her for mer informasjon om våre vanndispensere.