Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Publisert av ,

  Hvorfor smaker vannet jord?

  De fleste av oss gjør det vi kan for å unngå noe jordsmak i munnen. Vi vasker frukt og grønnsaker før vi spiser dem og vasker hendene etter vi har gjort hagearbeid eller vært utendørs. Det kan være ganske ubehagelig å drikke et glass vann for så å oppdage at det smaker jord. Hvis drikkevannet ditt smaker jord er det viktig å finne ut om det skyldes miljøet eller dine egne kraner.

  Kjappe fakta:

  • Drikkevann som smaker eller lukter jord kan være vanlig, selv om årsaken ikke alltid er så lett å finne. Du må gjerne utføre tester i hjemmet ditt for å finne årsaken til problemet.
  • En isolert kran med vann som smaker jord kan ofte fikses ved å rense eller skifte ut filteret på tuppen av kranen.
  • Hvis alle kranene i huset ditt har den samme ubehagelige smaken, kan det hende at problemet stammer fra din lokale vannforsyning. Ta kontakt med kommunen din for å varsle dem om problemet slik at de kan fikse det sa raskt som mulig.
  • Vann som smaker dårlig kan skyldes miljømessige faktorer. Geosmin, også kalt “lukten etter regn”, eller algeblomster forekommer ofte i sommermånedene og vokser på overflaten av vann som innsjøer og vann. Selv om den ikke er giftig, kan geosmin gi en jordsmak hvis det kommer inn i drikkevannet ditt.
  • Selv om det sannsynligvis er harmløst, er ikke vann med jordsmak noe å trakte etter. Prøv å bruke en vannkjøler med filter for å få bedre drikkevann.

  Hva skyldes smaken?

  Drikkevann kan noen ganger smake jord, eller inneholde småpartikler. Dette er ikke et uvanlig fenomen.

  En mulig årsak til vann med dårlig smak kan være fordi geosmin har kommet inn i drikkevannet. Geosmin er en forbindelse som dannes i jord og ferskvann, spesielt i jord med høyt innhold av organisk materiale. Geosmin lukter sterkt og vi mennesker er meget følsomme for denne lukten.

  Når det gjelder algeblomster, hvis du merker jordsmak om sommeren kan det gjerne skyldes dette. Når det blir varmere i været, vokser disse algene på bunnen av innsjøer, dammer og andre vannkilder. Selv om de er harmløse, gir begge disse «naturlige» synderne dårlig smak på drikkevannet ditt.

  Hva bør du gjøre?

  Hvis du mistenker at det finnes bakterier i vannrørene dine, kan du sjekke om smaken kommer fra alle kranene eller om det kun er et isolert tilfelle. Det kan hjelpe deg med å bestemme om det er en feil med hele systemet eller om problemet er mindre. Hvis det kun er en enkelt kran, kan det hende du må skifte ut eller rense dysen ytterst på kranen.

  For å sjekke etter jord i dysen kan du skru den av og prøve å smake på vannet uten. Hvis det fortsatt smaker rart, kan det skyldes en akkumulering av bakterier. For å fjerne bakterier fra dysen, kan du enten rengjøre den grundig, eller rett og slett skifte den ut. Hvis noen av delene sitter fast, prøv å la dem ligge i eddik.

  Hvis du har sjekket alle kranene dine og fastslått at de ikke er årsaken til problemet, er det sannsynlig at din lokale vannforsyning er synderen. De fleste av oss er koblet til den offentlige vannforsyningen og du kan ta kontakt med kommunen for å diskutere problemet direkte med dem. Hvis du derimot bruker en privat brønn, bør du gjerne ta kontakt med en spesialist som kan komme og sjekke brønnen. Det er ikke uvanlig at sedimenter finner veien inn i drikkevannet.

  Rensk opp smaken av jord

  Hvis vannet ditt smaker jord, er det mest sannsynlig harmløst selv om det er irriterende. Gjør deg selv og smaksløkene dine en tjeneste og gå til anskaffelse av en vannkjøler med filter for å kvitte deg med jordsmaken og få bedre kvalitet på drikkevannet hjemme eller på jobben. Vi i Waterlogic jobber for å levere friskt og rent vann til kontorbygninger ved å filtrere ut uønskede bakterier som kan gi vannet dårlig smak. Se her for mer informasjon om våre vanndispensere.