Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Publisert av ,

  Hvorfor smaker vannet salt?

  Hvis du noen gang har drukket et glass vann som hadde en salt ettersmak kan det skyldes spor av klor og/eller sulfater i vannforsyningen til huset eller kontoret ditt. Det er viktig å finne ut hvorfor drikkevannet har en underlig smak, slik at du kan fikse problemet og nyte godt og friskt vann.

  Kjappe fakta:

  • Hvis drikkevannet ditt har en salt ettersmak, er det mest sannsynlig forårsaket av høy konsentrasjon av klor og/eller sulfater i vannet. Dette kan skyldes industrielt avfall, drenering fra landbruk eller at sjøvann har kommet inn i lokale reservoar.
  • Selv om det i de fleste tilfeller vil være trygt å drikke vannet, er det viktig å få det testet siden forurensing kan forårsake skader på rørnettet både i huset ditt og på kontoret.
  • I tillegg til klor og sulfater som gir vannet ditt en salt smak, kan det også være annen type forurensinger.
  • Det finnes flere måter du kan finne ut av dette problemet og finne en løsning på det

  Få vannet ditt sjekket av et lokale vanntestselskap, les mer her. Hvis du har en privat vannkilde, for eksempel en brønn, må du kanskje gjøre noe ekstra for å sikre deg.

  Med analyse-pakkene fra Rent vann™ er det enkelt å sjekke om drikke vannet er trygt. Analysene utføres i Norges største laboratorium, hos Eurofins.

  Hva skyldes smaken?

  Det er flere mulige årsaker til at drikkevannet ditt kan smake salt. Den mest sannsynlige er høy konsentrasjon av klor i drikkevannskilden din. De vanligste årsakene til høyt klornivå i vannet er forurenset overflatevann eller avrenning fra landbruk. For de som bor i kystnære områder kan innslag av sjøvann også bidra til dette problemet. I tillegg til å gi vannet en salt smak, kan det korrodere rør og misfarge vasker av rustfritt stål.

  En annen årsak til at vannet ditt kan smake salt er en høy konsentrasjon av sulfater. Sulfater som magnesiumsulfat og natriumsulfat kan gi vannet en salt smak. Disse sulfatene forekommer naturlig i noen typer jord og berggrunn. Når grunnvann eller regnvann siger gjennom grunnen kan mineraler som ligger i grunnen også bli transportert til drikkevannskilden. Dette skjer gjennom hele året, men forsterkes i vinterhalvåret når snøsmelting og regn kan transportere veisalt til reservoarene. Sulfater kan også finnes i vannet som et resultat av industrielt avfall, leire eller naturlig nedbryting av mineraler. I tillegg til er underlig smak, kan en konsentrasjon over 500 mg / L av sulfat i vannet ha en lakserende effekt for de som drikker det.

  Hva bør du gjøre?

  Vann med en salt ettersmak er ikke bare ubehagelig å drikke, det kan også ødelegge rør og kraner. Selv om det ikke er farlig for mennesker, kan høy konsentrasjon av sulfater føre til diare. I tillegg bør personer som er sensitiv til natrium snakke med fastlegen sin for å ta ekstra grep dersom vannet deres har en salt ettersmak.

  Hvis vannet ditt har en salt smak, er det lurt å få det testet for å finne årsaken til dette. Besøk Norsk vanns hjemmeside for å finne ut mer om hvordan du kan teste drikkevannet ditt. Hvis du benytter deg av en privat brønn må du kanskje selv ta noen grep for å få den testet. Vi kan anbefale en Rent vann™ drikkevannsanalyse som finnes i en standard versjon og en plussversjon. Med disse analyse-pakkene er det enkelt å sjekke om drikke­vannet er trygt. Analysene utføres i Norges største laboratorium, hos Eurofins.

  Bedre drikkevann

  Utover salt og saltsmak, er vannet i springen din utsatt for en rekke forurensinger og bakterier og alle offentlige kilder er forskjellige. Vi i Waterlogic jobber for å levere friskt og rent vann til alle husholdninger og kontor med våre vannkjølere med UV filtrering som fjerner 99,9999% av bakterier som finnes i drikkevannet. Se her for mer informasjon om våre produkter eller for å et pristilbud på en vannkjøler.