• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Publisert av ,

  Hvorfor smaker vannet søtt?

  Dette kan være en indikasjon på en høy konsentrasjon av naturlig forekommende mineraler, eller en ubalanse i vannets alkalitet eller pH verdier. Uansett så er det viktig å fastslå årsaken og løse problemet slik at du kan nyte friskt og rent vann.

  Kjappe fakta:

  • Drikkevann inneholder naturlige mineraler som kalsium eller jern, som kan gi vannet en søt smak hvis de forekommer i store kvanta eller når de drikkes av noen med veldig følsomme ganer.
  • Vannrør kan også påvirke hvordan vannet ditt smaker. Det kan hjelpe å skylle rørene for å bli kvitt søt smak og lukt fra vannet.
  • Årsaken kan også finnes i din egen kropp; det kan ofte være vanskelig å skille mellom smak og lukt. Det kroppen din kan oppfatte som en søt smak kan i realiteten være luktesansens reaksjon på en lukt.
  • Hvis skylling av rør ikke løser problemet, kan du kontakte kommunen for å finne en løsning.

  Hvorfor smaker vannet søtt?

  Det kan være mange årsaker til at vannet kan smake søtt, men ikke alle av dem er noe du trenger bekymre deg for. Avhengig av hvilken kilde vannet ditt kommer fra, kan kvaliteten og mengden av spormineraler, som for eksempel økt mengde kalsium, kan gi vannet ditt forskjellige smak som for eksempel en søt smak.

  Hvis mineraler ikke er årsaken, kan det godt hende at det er vannrørene dine som er den skyldige. Enten hjemmet eller kontoret ditt er nytt eller gammelt, kan vannrørene påvirke hvor salt eller søtt vannet ditt smaker. Det kan hjelpe å la vannet renne en stund – rett og slett «rense» rørene – før du du drikker kan også ha en effekt på hvor sterkt vannet smaker.

  Andre årsaker til at vannet kan smake søtt, kan skyldes noe du nylig har spist. Hvis du nettopp har spist noe surt, vil spyttet ditt produsere kjemikalier som trigge en følelse av søt smak. Og siden vann har en nøytral smak, vil det kunne ta opp litt av denne søte smaken dersom du drikker rett etter du har spist noe surt. Derimot er det slik at noen ganger vil den søte smaken av vannet ikke være noe du smaker – det er noe du lukter. Kroppen din kan ofte blande sammen hva den smaker og hva den lukter og det hele kan gjerne skyldes noe man lukter.

  Hva kan du gjøre med vann som smaker søtt?

  Hvis du allerede har renset vannrørene dine og du har slått fast at de ikke er kilden til smaken, er det flere andre ting du kan gjøre for å prøve å «rense» vannet ditt. Lufting og bruk av aktivt kullfilter er vanlige metoder for å takle rar lukt og smak i drikkevannet. Andre måter å feilsøke på kan være gjennom å tilsette klor, filtrering, pH-justering og tilførsel av luft.

  Hvis dette ikke løser problemet ditt, kan du kontakte kommunen for å finne kilden til forurensingen. Hvis vannet ditt ikke kommer fra en offentlig kilde men fra en privat kilde (som for eksempel brønnvann), må du gjerne ta ytterligere steg for å få vannet ditt testet, siden private vannkilder ofte ikke har samme krav til testing som offentlige.

  Hvis du har prøvd alt dette, men fortsatt ikke har funnet en løsning, kan det være en ide å ta kontakt med fastlegen din. Vann med søt smak kan skyldes en tilstand som noen ganger kan knyttes til diabetes eller streptokokker. Hovedårsaken kan spores til to faktorer som er vanlig hos dem med diabetes: problemer i mage-tarmkanal eller høyt blodsukkernivå. Smaken eller lukten som ofte forbindes med streptokokker beskrives som smaken av druer, som er søt.

  Bedre drikkevann

  Hvis du har drikkevann som smaker søtt, ikke få panikk. Det er stor sannsynlighet for at det ikke er noe alvorlig. Likevel, hvis det er noe som bekymrer deg, kan du vurdere å skaffe deg en vannkjøler med filter til hjemmet ditt eller kontoret ditt for å hjelpe deg med å kvitte deg med å nøytralisere eventuell uønsket smak eller lukt og forbedre kvaliteten på drikkevannet i hjemmet ditt. Se her for mer informasjon om våre vanndispensere.