• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Om kaffe
  Om kaffe

  Mennesker har nytt kaffens oppkvikkende virkning i tusen år, men visste du dette om kaffe?

  De mest populære kaffebønnene

  Du har helt sikkert en favorittkaffe, men har du noen gang tenkt over hvilke kaffebønner den er laget av? Det finnes mange slags kaffeblandinger på markedet, men bare to hovedtyper kaffebønner: arabica og robusta.

  Les mer

  Fakta om kaffe og kolesterol

  Helsedirektoratets nye kostholdsråd anbefaler befolkningen å holde seg unna ufiltrert kaffe. Tidligere overlege ved Rikshospitalets hjertemedisinske avdeling, Tor Ole Kjellevand, mener risikoen er overdrevet.

  Les mer

  Historien om kaffe

  Fra det etiopiske høylandet til nordmenns daglige kaffekopp. Kaffen har gjort sitt inntog gjennom religion, politikk, mannskultur og kaffebarer før den ble til den hverdagskulturen nordmenn i dag så godt kjenner til. En lang lang reise som har strukket seg over flere århundrer.

  Les mer

  Helsefordeler i kaffekoppen

  Det finnes mange gode grunner til å drikke kaffe, og man må gjerne drikke mye. Det er nemlig bevist at kaffe gir gode helseeffekter og gjør godt for både hjertet og hodet.

  Les mer

  Kaffe og brenningsgrader

  Kaffebrenning er en kunst i seg selv. Når kaffen brennes frigjøres aromaprosessene som er godt gjemt inne i kaffebønnene. Selve brenningen påvirker og avgjør derfor smaken. Vet du hva slags smak du liker, kan brenningsgrad derfor være en god indikator når du skal kjøpe kaffe.

  Les mer

  Slik lager du den ultimate kaffen…

  Er du glad i gå på kaffebar og kjøpe med deg en god kopp kaffe? Det er ingen grunn til at du ikke kan lage lignende kaffevarianter hjemme. Her får du tips til hvordan du lager den ultimate espresso, kaffe latte og cappuccino hjemme på kjøkkenet.

  Les mer

  Tettere-paa-kundene-i-telemark,-vestfold-og-buskerud

  Med oppkjøpet av kaffetjeneste-leverandøren Kaffemann tidligere i år, får Waterlogic lokalavdeling i Larvik. Og har fått enda flere kunnskapsrike ansatte med på laget. Dekningsområdet ble også større.

  Les mer

  Kaffemann i 20 år

  Ole Haga (40) er en skikkelig Kaffemann: I 20 år har den tidligere daglige lederen for Kaffemann, drukket mye kaffe. Men hvorfor er han egentlig så glad i kaffe? Og hva er hans favorittkaffe?

  Les mer

  Malin Rygh (20) sikrer at NTNU…

  Servicetekniker Malin Leimbrock Rygh (20) i Trondheim, sørger for at Norges største universitet har tilgang på god kaffe fra kaffemaskiner som alltid leverer. Men hun forteller det også blir mange gode samtaler av servicebesøkene.

  Les mer

  Derfor dufter parfymer med kaffe…

  Har du noen gang luktet på en parfyme som ifølge beskrivelsen på innpakningen, har kaffenoter i seg? Mest sannsynlig har du det. Kanskje eier du faktisk en parfyme med kaffeduft, selv om du ikke visste det (før nå).

  Les mer

  Gir kaffe deg trang til å gå på…

  Mange sverger til kaffe som en kickstart på morgenen. Noen sverger også til kaffe fordi det kickstarter magen. Men er det en myte? Eller er det kanskje fakta?

  Les mer

  Visste du at det finnes over 120…

  Rundt 60 prosent av verdens kaffeproduksjon baserer seg på Arabica-planten. Men mer enn 120 arter av kaffeplanter har blitt identifisert.

  Les mer

  Slik påvirkes kaffesmaken av søtningsmidler

  Hva sier ekspertene om bruk av ulike typer søtningsmidler i kaffen? Ikke minst: Hva gir egentlig best smak?

  Les mer

  Derfor er smaken delt om sukker…

  I nærmere 500 år har kaffedrikkere over hele verden hatt sukker i kaffen. Er det egentlig så galt å drikke kaffen med en slump sukker i miksen?

  Les mer

  Slik kan kaffeproduksjonen tilpasse…

  Kaffeplanter er følsomme for klimaendringer, og det vil påvirke tilgang og pris på kaffe over hele verden. Men kaffebønder kan tilpasse produksjonen til endringene. Det er bra for både miljøet og for kaffebonden.

  Les mer

  Kaffen smaker vondt om bønnene…

  Om kaffen fra kaffemaskinen på jobb smaker vondt, tenker du kanskje at det er noe galt med maskinen. Sannsynligvis er årsaken en helt annen.

  Les mer

  Slik «smitter» gamle kaffebønner…

  Hvorfor smaker kaffen fortsatt vondt etter at du har tømt kaffemaskinen for gammel kaffe? Det mange ikke vet er at gammel kaffe gir usmak til ny kaffe: Rett og slett kryssmitte.

  Les mer

  Kaffe øker lagfølelsen på jobb

  Du blir ikke bare mer opplagt av å drikke kaffe på jobben. Faktisk viser en studie fra 2018 at kaffe du nyter med kollegene dine øker lagfølelsen og samholdet.

  Les mer

  Har kvinner og menn ulike kaffevaner?

  Det er i alle fall noen forskjeller: Både i kaffetype kvinner og menn foretrekker. Men også i mengden kaffe som drikkes.

  Les mer

  Derfor elsker vi kaffe

  De jobber med kaffe og vann hver dag: Som baristaer og med salg og markedsføring. Men hva er egentlig grunnen til at Waterlogic-ansatte Alexander, Stine, Henning og Viktor er så glade i kaffe?

  Les mer

  Gjør som italienerne: Drikk mer…

  En italiensk studie konkluderer med at kruttsterk espressokaffe er spesielt bra for deg. Men du bør drikke mer enn 30 ml hver dag for å få en virkelig god effekt.

  Les mer

  Kaffe er bra for mus som spiser…

  Forsker Sergio Rocha ved NMBU fant ut at mus som spiste mye fettholdig mat, ble sunnere kun ved å drikke kaffe i tillegg. Faktisk kan det godt være mennesker får samme effekten av kaffe.

  Les mer

  Slik lager du Irish Coffee uten…

  Irish Coffee er en varmende kaffedrikk som egentlig skal inneholde ekte irsk whiskey. Men vi fant to oppskrifter som visstnok minner om originalversjonen. Dessuten er de også alkoholfrie.

  Les mer

  KAFFE-ANTROPOLOGI: Hvorfor er kafferitualene…

  Antropologen Gideon Lasco fra Filippinene lærte hvordan kafferitualer skaper trøst og hygge for oss mennesker: Etter en rundreise i den afrikanske kaffenasjonen Etiopia. Her er hans historie om reisen han tok rett før pandemien startet.

  Les mer

  Har du smakt vår kaffe Intermezzo?

  Sammen med nordiske baristaer og italienske kaffeprodusenter har Waterlogic utviklet 9 ulike kaffetyper for det norske markedet.

  Les mer

  Hva vil kundene ha? Jo, mer kullsyrevann…

  Kaffemaskinkundene vil ha hele bønner og vanndispenserkundene vil ha kullsyrevann. I tillegg har nordmenn fått øynene opp for kontinental espressokaffe.

  Les mer

  (Mye) kaffe hver dag kan redusere…

  Forskere oppdaget en klar sammenheng mellom daglig kaffedrikking og lavere risiko for prostatakreft. Men de positive effektene økte med høyt inntak av kaffe: Hver ekstra kopp var ekstra positivt.

  Les mer

  Kvinne og glad i styrketrening?…

  Studier viser at kaffe gjør deg mer konsentrert, øker forbrenningen og er bra for idrettsprestasjoner. Nå har forskere ved Norges idrettshøgskole (NIH) funnet flere bevis på at kvinner presterer bedre under trening etter 2 til 4 kaffekopper.

  Les mer

  Pandemien skapte en ny kaffetrend…

  Da sør-Koreanerne måtte holde seg innendørs i startfasen av korona-pandemien, oppstod en ny kaffetrend i landet. Dalgona-kaffe ble et positivt samlingspunkt under krisen og er faktisk inspirert av et lokalt godteri.

  Les mer

  DIGITAL KAFFE: Har du noen gang…

  Lederutvikler og tidligere toppsjef i Microsoft, Vigdis Austrheim, sier du bør prøve ut uformelle kaffepauser på video. For en digital kaffeprat kan gjøre deg til en bedre leder. Dessuten kan slike kaffemøter styrke din relasjon til kolleger og kunder.

  Les mer

  KAFFEPSYKOLOGI: Hvorfor har du…

  I 1991 fant tre amerikanske psykologer ut hvorfor du er så glad i favoritt-kaffekoppen din. Les videre og bli med på et dypdykk i menneskelig psykologi.

  Les mer

  De 10 vanligste kaffedrikkene

  Liker du ikke sterk espressokaffe? Da visste du kanskje ikke at de fleste populære kaffedrikker inneholder espresso. Ja, selv den luftige cappuccinoen og den kjempesøte kaffelatten.

  Les mer

  KAFFE PÅ FILM: Husker du disse…

  Hva har Pulp Fiction, Sudden Impact, Men in Black, Thor og Breakfast at Tiffany’s til felles? Jo, det er kaffe.

  Les mer

  4 tips for deg som ikke liker kaffe

  Tenker du at all kaffe smaker bittert, surt og for sterkt? Prøv disse 4 tipsene, så vil du kanskje forandre mening. Er du ekstra heldig kan det være du begynner å elske kaffe hjemme og på jobben.

  Les mer

  Piff opp kaffen med 4 ulike ingredienser

  Visste du at kaffen får en ekstra smaksdimensjon ved å tilføye små mengder salt, kakaopulver, ekstrakter og krydder?

  Les mer

  Derfor er varmbrygget kaffe (enda)…

  Men hva er egentlig årsaken? Og hvorfor oppleves ofte kaldbrygget kaffe som mye mindre syrlig enn varmbrygget kaffe?

  Les mer

  Påvirkes kaffesmaken virkelig av…

  Hold deg fast: Ja, slik er det faktisk. En nyere amerikansk studie viser at smaken på det du drikker påvirkes av hvilken farge koppen har.

  Les mer

  Er det karbohydrater og kalorier…

  Det enkle svaret er: Antall karbohydrater og kalorier i kaffe er helt avhengig av hvilken kaffetype du drikker.

  Les mer

  Myte eller fakta: Vil kaffe på…

  En helt ny amerikansk studie viser at kaffe ikke nødvendigvis ødelegger nattesøvnen. Men hvordan du påvirkes av koffein før leggetid er likevel personavhengig.

  Les mer

  Slik lager du din egen julekaffeblanding…

  Helt ren kaffe uten smakstilsetninger blir aldri feil. Men hva med å lage din egen julekaffe-blanding? Som du kan nyte selv, eller gi bort som en ekstra personlig julegave eller bursdagsgave?

  Les mer

  MYTE: Kaffe og te gjør deg dehydrert

  Hvem har ikke hørt at kaffe og te øker urinproduksjonen i kroppen: Noe som fører til væsketap og dehydrering. Men stemmer dette egentlig?

  Les mer

  KAFFE TIL GRILLING: Hva med pølser,…

  Bjørn Tore Teigen er en av veldig få personer i landet som er diplompølsemaker-mester med fordypning i spekemat. Her gir han inspirasjon til deg som elsker pølser, fisk eller grønnsaker.

  Les mer

  EN GOD KOPP KAFFE FOR MEG? - Drikker…

  Kunstmaler Marius Martinussen (41) drikker sin daglige kopp kaffe fra en 38 år gammel porselenskopp. Den fikk han som 3-åring.

  Les mer

  Kaffedrikkere har sunnere tarmflora…

  En ny, amerikansk studie fra 2019 viser at kaffe trolig kan bidra til et bedre mikrobielt miljø i tarmen. Det kan påvirke helsen positivt. Men forskerne vet ennå ikke hvilke stoffer i kaffe som gir kaffedrikkere sunnere bakteriesammensetning i tarmen.

  Les mer

  KAFFE TIL GRILLING: Denne barbecue-sausen…

  Barbecue-VM- og NM-mester Bjørn Tore Teigen (53) avslører du trolig blir hekta på hans egen barbecue-saus med kaffe. Ruben med kaffe har han ikke prøvd til alt – men han er helt sikker på at den passer til alt.

  Les mer

  EN GOD KOPP KAFFE FOR MEG? – Etter…

  Sukhveta Chall (39) fra Penang, drikker tradisjonell Kopi O-kaffe som er mest kjent i Malaysia og Indonesia. Kaffe kan hun drikke døgnet rundt: Uten å få problemer med søvnen.

  Les mer

  KAFFE TIL GRILLING: Hvorfor bruke…

  NM- og VM-mester i barbecue Bjørn Tore Teigen (53) elsker kaffe nesten like mye som han elsker skikkelig god grillmat. Begge deler nyter han 365 dager i året.

  Les mer

  En god kopp kaffe for meg? - ingenting…

  Arkitekt og industridesigner Geir Olav Kuvaas (58) elsker kaffekoppen han starter dagen med. Han begynte å drikke kaffe på ungdomsskolen, og er glad for at kaffe nå har vist seg å være helsebringende.

  Les mer

  Disse 3 kaffemaskinene er mest…

  De er enkle i bruk, har stilren design og kvern til kaffebønnene. Alle lager skikkelig god espresso- eller filterkaffe. Les mer om Waterlogics 3 bestselgende kaffemaskiner.

  Les mer