Helt rå coffee cake

Publisert av Mona Wiheden. 28 oktober 2019

Dette må være verdens mest smakfulle, og sunne sjokoladekake. Rå sjokoladekake med kaffesmak er vår nye favoritt!


Funky Fresh Foods har en stor mengde nydelige kaker, snacks og himmelske søtsaker. Og det beste av alt, de bruker kun naturlig søtning som dadler og agave. Kakene er rene smaksbomber, og spesielt denne rå sjokoladekaken med kaffesmak, som du får oppskrift på her.

Litt praktisk informasjon før du setter i gang. Når du lager rå kaker, altså kaker som ikke skal stekes eller varmebehandles, er det viktig med en food processor som har litt kraft. De aller svakeste maskinene kan bli skadet av å kjøre såpass tunge masser som dette, om det gjøres ofte. Pass på så maskinen ikke går varm underveis, massen skal alltid kunne gå rundt.


Dette trenger du

Til bunnen:
Ca 220 gram mandler
Ca 220 gram dadler
Litt vann

Til fyllet:
200 gram cashewnøtter
100 gram kakao
200 gram agave nektar
1 teskje instant coffee
200 gram kokosolje
250 gram vann

Til topping - sjokoladesaus:
58 gram agave nektar
20 gram kokosolje
20 gram kakao
1-2 ss sterk kaffe

Slik gjør du

1 Først lager du bunnen. Legg mandlene i en food processor/kjøkkenmaskin og kjør til de blir grovhakket.

Fjern steinene fra dadlene, og tilsett disse litt etter hvert til deigen blir myk. Tilsett noe vann om nødvendig for å få deigen til å gå rundt. Når konsistensen er passe myk, tar du den ut og presser deigen utover i en rund kakeform, på ca 25-28 cm.

2 Så begynner du på fyllet - miks alle ingrediensene sammen til en bløt og fin konsistens. Smør fyllet utover kakebunnen, og sett hele kaken i fryseren. Pass på at den står rett. Når kaken er dypfryst, kan du ta den ut og dekorere med hva du ønsker. I denne oppskriften bruker vi en smakfull sjokoladesaus. Server gjerne med friske bær, det er veldig godt til den kraftige sjokoladesmaken.

3 Når du lager sjokoladesausen, blander du først agave nektar og kokosolje i en blender (eller en stavmikser). Tilsett kakao og bland godt. Vil du ha litt ekstra kaffesmak, tilsetter du 1-2 ss kaffe i sausen også.

Smør sausen på toppen av den fryste kaken, sett deretter kaken i fryseren igjen, slik at glasuren setter seg.

Kaken er holdbar i ca 3 måneder i fryseren, og 2-3 dager i kjøleskap. Vi anbefaler å oppbevare kaken i fryseren, og ta den ut ca 30 minutter før den serveres.


Coffee blog image

Ønsker du en skikkelig kaffeopplevelse på arbeidsplassen?

Kaffemaskin med kvern