Vi tør påstå at dette er beste sjokoladetrøflene vi har smakt. Myke og saftige og med en herlig smak av kaffe. Og enda bedre - de er superenkle å lage.
500 gr mørk sjokolade, vi anbefaler 70% kakao
2 dl fløte
2 ss sterk kaffe eller 1 ss knuste kaffebønner
Kakaopulver
Ta bakepapir i en form, størrelsen velger du ut fra hvor tykke du vil trøflene skal være.
Hell røren i formen og sett til avkjøling i kjøleskapet i ca 2-3 timer. Her du dårlig tid, lar du formen stå en time i kjøleskapet, og deretter i fryseren. Sjekk jevnlig, trøflene er ferdige når massen er hard, men ikke helt fryst.
Bruk en skap kniv uten tagger når du skjærer i passe store biter, dryss kakaopulver over og server.
Trøflene smelter litt i romtemperatur, så sett dem raskt tilbake i kjøleskapet. De kan gjerne fryses, og tiner i løpet av noen minutter.