Resirkulerbare bambuskopper

Publisert av Mona Wiheden. 08 March 2019

Enorme mengder kaffe drikkes i engangskopper, på kaffebar eller på arbeidsplassen. Og stadig flere velger gode, resirkulerbare alternativer.

Med 100% resirkulerbar bambuskopp kan du ha litt bedre samvittighet, den kan du kaste rett i matavfallet.

Water Logic leverer kaffe og vann til mange arbeidsplasser, og med det også mange engangskopper.

– For oss er det viktig å tilby kundene våre miljøvennlige alternativer, sier forretningsutvikler i Waterlogic, Øyvind Carlsen.

– Bambuskoppene vi leverer inneholder PLA, som er mais eller stivelse fra gress og planter som for eksempel søtpotet. De kan kastes rett i matavfallet, og skulle noen legge dem fra seg ute, så sørger naturen for resten. Vi synes det er fantastisk at koppene er 100% resirkulerbare og svanemerket, og tenker dette er et godt bidrag til miljøregnskapet, sier Carlsen.

Mange fordeler med bambus

Bambus er en raskt fornybar ressurs. Avhengig av arten, er bambus klar til å bli høstet etter 1-5 år. Trærne trenger et sted mellom 20-40 år før de felles.

Dette er noen av de mange fordelene med bambus:

  • Når bambus høstes, vil det store rotsystemet danne nye skudd helt på egen hånd. Det kreves ingen nyplanting.
  • I forhold til egen vekt, er bambus sterkere enn både stål og betong. Derfor er papir produsert av bambus både sterkere, stivere og veier mindre enn annet papir.
  • Etter innhøsting, brukes hele planten til ulik produksjon av alt fra møbler, papir, spisepinner og klær. Alle deler av planten kan brukes, og restavfallet er minimalt.

Ønsker du en skikkelig kaffeopplevelse på arbeidsplassen?

Kaffemaskin med kvern