Hva er bedre enn varme sjokoladekjeks, deilige og sprø på utsiden og myke på innsiden. Denne varianten har i tillegg en nydelig smak av kaffe, så klart, og er ørlite sunnere når vi erstatter vanlig sukker og hvetemel.
150 gram smør
1 dl kokosblomstsukker eller annen erstatning for sukker - bruker du Sukrin, kan du redusere noe på mengden
1 middels stort egg
3 dl siktet speltmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller vaniljefrø fra vaniljestang
40-50 gr hakkede mandler eller cashewnøtter
1 dl sterk og avkjølt kaffe
1 plate mørk sjokolade 70% - eller vanlig kokesjokolade
Sett ovnen på 180 grader
Ha bakepapir på stekeplaten, og fordel små klatter av deigen. Kjeksene blir raskt større når de kommer i ovnen, så la det være god plass mellom klattene.
Stekes i ca 10-12 minutter, følg med på fargen så de ikke blir brent.