Himmelske kaffetrøfler

Publisert av Mona Wiheden. 08 mars 2019

Vi tør påstå at dette er beste sjokoladetrøflene vi har smakt. Myke og saftige og med en herlig smak av kaffe. Og enda bedre - de er superenkle å lage.


Dette trenger du

500 gr mørk sjokolade, vi anbefaler 70% kakao
2 dl fløte
2 ss sterk kaffe eller 1 ss knuste kaffebønner
Kakaopulver

Slik gjør du

  • Hakk sjokoladen i små biter
  • Kok opp fløte sammen med kaffe eller knuste kaffebønner (bruker du knuste kaffebønner er det smart å sile innholdet)
  • Ha i den hakkede sjokoladen og rør til sjokoladen er helt oppløst

Ta bakepapir i en form, størrelsen velger du ut fra hvor tykke du vil trøflene skal være.
Hell røren i formen og sett til avkjøling i kjøleskapet i ca 2-3 timer. Her du dårlig tid, lar du formen stå en time i kjøleskapet, og deretter i fryseren. Sjekk jevnlig, trøflene er ferdige når massen er hard, men ikke helt fryst.

Bruk en skap kniv uten tagger når du skjærer i passe store biter, dryss kakaopulver over og server.
Trøflene smelter litt i romtemperatur, så sett dem raskt tilbake i kjøleskapet. De kan gjerne fryses, og tiner i løpet av noen minutter.

Coffee blog image

Ønsker du en skikkelig kaffeopplevelse på arbeidsplassen?

Kaffemaskin med kvern