Saftige sjokolademuffins med kaffekrem

Publisert av Mona Wiheden. 03 mars 2019

Sjokolademuffins er enkelt og smakfullt til alle mulige anledninger. Og med denne nydelige kaffekremen setter du en ekstra piff på hverdagsmuffinsen.


Dette trenger du

Du kan bruke en ferdig kakemiks for sjokolademuffins, men det er også superenkelt å lage fra bunnen.

  • 100 gr smør
  • 2 egg
  • 2,5 dl lettrømme
  • 0,5 dl melk
  • 1 dl bakekakao
  • 1 ts vaniljesukker eller frø fra vaniljestang
  • 2 ts bakepulver
  • 4 dl sukker

Ønsker du en litt sunnere variant, kan du bruke kokosblomstsukker i stedet for sukker. Eventuelt halvparten av hver. Vi brukte den mørke varianten av kokosblomstsukker, den har en litt kraftigere smak, og minner om brunt sukker.

Til kaffekremen trenger du:

  • 250 gr naturell kremost, for eksempel Snøfrisk
  • 125 gr melis
  • 2 ss sterk og avkjølt kaffe

Slik gjør du

Smelt smøret og rør sammen med egg, lettrømme og melk
Bland sammen kakao, vaniljesukker, bakepulver og sukker
Rør alt forsiktig sammen og ha i muffinsformer

Bruker du vanlige, litt tynne muffinsformer, er det smart å sette formene i et muffinsbrett, så flyter de ikke over. Eventuelt kan du bruke dobbelt sett med former.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter, og avkjøles.

Slik lager du kaffekremen
Bland alt sammen og ha i en sprøytepose, eller lag kremmerhus av matpapir. Sprøyt kremen på avkjølte muffins.

Coffee blog image