Sjokoladecoockies med kaffe

Publisert av Mona Wiheden. 08 mars 2019

Hva er bedre enn varme sjokoladekjeks, deilige og sprø på utsiden og myke på innsiden. Denne varianten har i tillegg en nydelig smak av kaffe, så klart, og er ørlite sunnere når vi erstatter vanlig sukker og hvetemel.


Dette trenger du

150 gram smør
1 dl kokosblomstsukker eller annen erstatning for sukker - bruker du Sukrin, kan du redusere noe på mengden
1 middels stort egg
3 dl siktet speltmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker eller vaniljefrø fra vaniljestang
40-50 gr hakkede mandler eller cashewnøtter
1 dl sterk og avkjølt kaffe
1 plate mørk sjokolade 70% - eller vanlig kokesjokolade

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader

  • Sørg for at smøret er romtemperert, og bland det godt med kokossukker. Bruk hendene, det skal bli en tykk og myk masse
  • Bland deretter egget i massen, rør godt
  • Tilsett halvparten av den avkjølte kaffen og rør igjen
  • Bland sammen speltmel, vaniljepulver og bakepulver, og tilsett deigen
  • Rør godt sammen
  • Ha i den siste halvparten av kaffen, og deretter hakket sjokolade og nøtter
  • Alt blandes til en jevn og tykk masse

Ha bakepapir på stekeplaten, og fordel små klatter av deigen. Kjeksene blir raskt større når de kommer i ovnen, så la det være god plass mellom klattene.

Stekes i ca 10-12 minutter, følg med på fargen så de ikke blir brent.


Coffee blog image